Kunst Kring Duiven

Workshop “Ambachtelijk papier scheppen “

Deze nieuwe workshop geeft Ewald Weijers op zondag 24 februari van 10.30-16.30 uur bij de KKD. Zelf papier scheppen doe je niet zo maar. De basis om papier te scheppen is papierpulp. Een brei van natuurlijke vezels wordt verdund met water waarna het op een raam met zeef wordt geschept. Nadat het water door de zeef weggelopen is kan het natte papier geperst worden.

Na het persen en drogen kan het papier vervolgens in een drukpers glad gestreken worden. Samen met Ewald wordt dit hele proces in een 6 uur durende workshop doorlopen.

i.v.m. de flexibiliteit kunnen ook groepen zich aanmelden (met de grote vanaf het minimale aantal deelnemers) en vertellen wat ze precies willen leren. Dus een groep met vriendinnen van minimaal 3 personen kunnen dan gewoon als groep een workshop ambachtelijk papier maken op maat krijgen.

Ewald

CURSUS CREATIEF SCHRIJVEN

Donderdag 7 februari 14.00-16.00 uur

Altijd al willen schrijven? Of bent u af en toe voor u zelf bezig? Zou u wel wat richting willen geven aan uw teksten? Of uw ervaring delen met anderen? Misschien wel eens iets willen publiceren?

Dan biedt de Kunst Kring Duiven u het komend seizoen een mogelijkheid om actief uw talenten te ontwikkelen. In een aantal bijeenkomsten krijgt u schrijftechnieken aangeboden, waarna u opdrachten kunt uitwerken. U kunt uiteraard ook uw eigen idee uitwerken. De teksten worden telkens door elke deelnemer gelezen, die de anderen van feedback voorziet. De docent leidt de discussie en geeft eveneens feedback (Tips, do’s en don’ts).

Technieken:

  • Vorm: voor welke vorm kiezen we?
  • Intentie: wat willen we bereiken?
  • Stijl: voor welke stijl kiezen we?
  • Inhoud: wat wordt ons onderwerp?
  • Effect: wat vinden lezers van onze teksten?

De docent, Humphrey Ottenhof, is zelf auteur en momenteel actief als dorpsdichter van Westervoort en columnist voor de Gelderlander. Hij heeft veel ervaring is schrijftrainingen, in zowel zakelijk taalgebruik als literair taalgebruik.

Humphry Ottenhof

Start: 7 februari 14.00 – 16 uur

Kosten: € 105,- voor 10 lessen

rodin

Op 2 februari geeft docente Anketien van Zellingen een twee opeenvolgende workshops met als thema “In de voetsporen van Rodin “.

Het gaat hierbij om het boetseren van het menselijk lichaam in de stijl van Rodin. Na het drogen wordt het beeld gebakken. Tijdens de tweede workshop is er de mogelijkheid om het beeld te patineren(verbronzen).

Op diezelfde dag zal Madelon Overbeek een workshop “Gevonden voorwerpen “ verzorgen. De opzet is om een nieuw object te maken van meerdere voorwerpen gevonden in een la of op zolder. Denk aan sieraden, souvenirs, vingerhoeden of schelpen. Gewerkt gaat worden met lijm, papier-maché, kwasten en tangen.

Op woensdag 6 februari is er speciaal voor inwoners van de Liemers een lezing, waarvoor wij Wim van Heugten hebben uitgenodigd. Deze bekende auteur heeft een prachtig boek uitgegeven over de boeiende cultuur en geschiedenis van de Achterhoek en de Liemers en kan daar avondvullend over vertellen.

Wimvanheugten Door Wim van Heugten

Lezing Liemers Cultuur op woensdag 6 februari 2019 van 20.00 tot 22.00 uur

Kosten: € 9,00 inclusief koffie

INSCHRIJVEN

 

NIEUW BIJ DE KUNSTKRING DUIVEN

 

INLOOPATELIER
 

De KKD organiseert wekelijks een inloopatelier

voor iedereen die vrij wil schilderen in een gezellige sfeer zonder gebonden te zijn aan een cursus.

De deelnemers worden begeleid door Herman Sanders, docent experimentele schildertechnieken.

herman

  Iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur.

De prijs van een 6 knippenkaart is € 55,00

Voor een 12 knippenkaart slechts € 100,00

 

Voor informatie over het inloopatelier kunt u bellen met

 

Herman Sanders: 06 36562759

herman 2

 

 

 

Organiseer voor een van uw kinderen van 6 tot 12 jaar, een gezellig en creatief kinderfeestje in een leuk versierde ruimte. De KKD is daarvoor op woensdag en zaterdag het aangewezen adres. Samen met ervaren docentes spreekt u af wat u wilt om die middag voor uw kind een succes te laten zijn. Maak de verrassing compleet, er zijn veel mogelijkheden.